Σχετικά με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

 
Η φιλοσοφία του φορέα μας, ο οποίος επί σειρά ετών μάχεται στο πλευρό των κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων ομάδων, διέπει και το εκπαιδευτικό μας κέντρο.
Προσανατολιζόμαστε στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα σε εκείνες που βιώνουν με σφοδρότητα την οικονομική κρίση και απειλούνται με κοινωνικό και εκπαιδευτικό αποκλεισμό. 
  • Στοχεύουμε στην παροχή επίκαιρων ποιοτικών γνώσεων και δεξιοτήτων οι οποίες έχουν αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας.
  • Προωθούμε την κοινωνική και ηθική οικονομία.
  • Συνεργαζόμαστε με οργανισμούς οι οποίοι έχουν τις ίδιες αρχές και επιχειρούμε να φτιάξουμε ένα εκπαιδευτικό δίκτυο προσανατολισμένο στις Κοινωνικές Αξίες.
  • Άξονα ανάπτυξης και βελτίωσης των υπηρεσιών μας αποτελεί η συνεχής ενημέρωσή μας γύρω από τις νέες τάσεις της μη τυπικής εκπαίδευσης και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας καθώς και η επικαιροποίηση των γνώσεων των στελεχών μας.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο διαθέτει σύγχρονες κτιριακές δομές εκπαίδευσης και πληρή τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ απασχολεί εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό προκειμένου να υλοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Σχετικά με τον φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ''ΕΔΡΑ''

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ''ΕΔΡΑ''.

Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων - Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.''ΕΔΡΑ'' είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, δραστηριοποιούμενος στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρισης από το 2001 με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας.

Διαθέτει ISO 9001:2008, Διαχειριστική Επάρκεια και είναι ενταγμένος στο Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαικής Ένωσης (524950719942-02), στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (09112ΣΥΤ12066041Ν0042).

Αποτελεί μέλος σημαντικών δικτύων :

EUFAMI (European Federation of Associations of Families of People with Mental Illness), Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας <<ΑΡΓΩ>>, Ομοσπονδία Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος κ.ά.

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ''ΕΔΡΑ'' δραστηριοποιείται στους ακόλουθους άξονες :

  • Ψυχική Υγεία :

Λειτουργούμε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία <<Ιπποκράτης Ι & ΙΙ>>) και δύο προστατευόμενα Διαμερίσματα στο πλαίσιο του προγράμματος αποασυλοποίησης <<ΨΥΧΑΡΓΩΣ>>.

  • Νοητική Υστέρηση :

Λειτουργούμε τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης <<Νεφέλη>>, για άτομα που αντιμετωπίζουν μέτρια ή βαριά νοητική υστέρηση με συνοσηρότητα στοιχεία αυτισμού και σύνδρομο Down.

  • Παιδί και Οικογένεια :

Λειτουργούμε δεκατρία Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα στην Αττική για παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες, ηλικίας 3-17 ετών, σε συνεργασία με 8 δήμους, το πρόγραμμα e-learning (Ύδρα) και κατ' οίκον θεραπείες. Οι υπηρεσίες είναι πιστοποιημένες με ISO 9001:2008 και παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων.

 

Παράλληλα, λειτουργούμε στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ηλιούπολης δύο Κέντρα Πρώιμης Παρέμβασης-Προσχολικής Εκπαίδευσης ''Χρυσαλίδα'' για παιδιά με διάφορα σύνδρομα, ηλικίας 0 έως 6 ετών. Επίσης, λειτουργούμε την Παιδική Πολιτιστική Λέσχη, μέσω της οποίας υλοποιείται στο Πάρκο Α.Τρίτση το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα <<Στο βάθος..ΚΗΠΟΣ!>> για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

  • Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες :

Υλοποιούμε προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άπορους, άστεγους και άτομα στο όριο της φτώχειας, μέσα από Κοινωνικές Δομές και το πρόγραμμα <<Στέγαση και Επανένταξη>>

  • Ευραπαικά Προγράμματα :

Έχουμε αναπτύξει σειρά ευρωπαικών πρωτοβουλιών (Erasmus+, Creative Europe κ.ά.) σχετικές με Ψυχική Υγεία, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Αποτελούμε επικεφαλής των εταιρικών σχημάτων 'NEFELE'' και ''MENS'' για την ίδρυση των Ευρωπαικών Δικτύων για τη σύνδεση Ψυχικής Υγείας και αντίστοιχα Ψυχικής Υγείας και Αθλητισμού.

  • Άλλες δράσεις :

Υλοποιούμε εθελοντικά προγράμματα, διοργανώνουμε ετησίως το Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας ''ART4MORE'' και ποικίλες άλλες πολιτιστικές δράσεις, την Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ κ.ά.